dinsdag 28 februari 2012

Ieder zijn lente!

De lente komt eraan en dus is het weer tijd om de lente in huis te halen. Dit kun je doen door simpelweg narcisjes en blauwe druifjes in huis te halen of hier en daar een bloemetje neer te zetten. Maar veel leuker is het om met bestaande accessoires of wellicht nieuwe accessoires leuke hoekjes te creëren of de salontafel en eetkamertafel een make-over te geven. Ik heb hier een paar kleine voorbeelden gegeven. Zo kun je een dienblad leuk ' aankleden' met enkele accessoires. Maar je kunt ook een aantal losse flessen met wat bloemen op tafel zetten met bijvoorbeeld een vrolijke kandelaar. Maar ook een stapel boeken die te mooi zin om in de kast te laten staan kun je verzamelen en stapelen. Zoek een kleur, bijvoorbeeld blauw of wit die op de covers overheerst, stapel ze op een krukje of tafeltje en klaar. Vele opties!

Hoe doe je het?

Stap 1) definieer je stijl. Het thema lente kan immers op meerdere manieren! Je kunt voor bloemenprints gaan maar natuurlijk ook voor tinten geel, groen, wit en wellicht ga je voor een paars lente thema.

Stap 2) zoek de hoek! Welk hoekje van de kamer ga je aanpakken? Of misschien
maak je van de eettafel een lentetafel..

Stap 3) Wat heb je nodig? Afhankelijk van het thema, zoek je de geschikte accessoires bij elkaar. Dit kunnen vaasjes zijn, mooi vormgegeven boekjes, wat lint,  tijdschriften met mooie covers, kaarshouders, flessen, schaaltjes en ga zo maar door. Vaak heb je meer in huis dan je denkt. Het is een kwestie van proberen en combineren.

Stap 4) Style er op los! Zet alles neer en laat je inspireren door de door jouw gekozen kleuren en vormen. Onthoud: Balans en symmetrie zorgen voor een evenwichtig geheel. Dus zet niet drie vazen van dezelfde hoogte naast elkaar maar liefst aflopend of hoog achter en laag voor: balans.
Hetzelfde geldt voor kleur. Zet niet alle paarse dingen aan een kant en alle roze dingen aan de andere kant, maar combineer en wissel af: evenwicht.

Stap 5) Tevreden? Gefeliciteerd, de lente is gearriveerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten