dinsdag 6 maart 2012

Wat dacht je van deze stijl- Country (1)  

Laatst heb ik een rood/wit geblokt kussen gemaakt. Helemaal in de country-style. Compleet met strikjes en kanten detail.
Maar wat is nou precies die countrystyle?
Vaak genoeg sta je in een interieurwinkel en zie je een prachtig accessoire. Je staat bij de kassa, helemaal enthousiast en eenmaal thuis ga je op zoek naar een geschikte plek voor het nieuw aangekochte object.
En dan kom je van een koude kermis thuis….het past nergens bij! Het leek je zo leuk, zo’n prachtig romantisch kussentje of zo’n vaas met een strak design.
Dit overkomt ons allemaal. In zo’n geval luidt het advies: koop het toch maar niet tenzij je je gehele kamer in de stijl van dat object hebt OF je helemaal gaat voor een eclectische stijl (deze stijl is overigens wel een kunst en vraagt een goed staaltje styling vermogen!).

Vanaf nu zal er om de zoveel tijd een stijl worden besproken aan de hand van een aantal accessoires en meubelen. Zo krijg je een idee wat nu bij elkaar past en in welk interieur!
Deze week gaan we dus voor de countrystyle, een mix van Engelse-met blokhut-countrystyle, een echte winterstijl. Maar ook eentje die het prima richting de lente doet, het is immers nog niet bepaald warm! Ik vind het een echte sfeermaker en ruik direct warme appeltaart als ik deze stijl zie.

Binnen de countrystyle zijn er, net als elke stijl,  uiteraard vele verschillende varianten. Dit is slechts een van de vele voorbeelden. Wees niet bang, ik zal proberen ze allemaal te behandelen!

Ik heb gekozen voor enkele accessoires welke net als mijn geblokte kussen in deze countrystyle passen. Dit zijn echte sfeermakers. Ik heb voor het gemak een moodboard gemaakt, een collage van sfeer- en accessoire-foto’s. Deze beelden geven goed weer wat je kunt verwachten bij een huis of kamer gestyled met een vleugje country.
Je ziet veel verweerd en grof hout in de meubelen maar ook in de fotolijstjes en grotere lijsten. Wit is hier een geliefde basiskleur welke gecombineerd wordt met bruin, rood, oranje, blauw en grijs. Mix deze kleuren met geblokte patronen, dierenvellen, kleine details als kaneelstokjes en kastanjes en veel hout en je bent al een heel eind! Vergeet ook niet de geliefde kaarsjes aan te doen, misschien ook wel een kaneel- of nog beter appeltaartgeurkaars….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten