zaterdag 7 april 2012

Next to the Fireplace...


Ideal Home sept. 2010

Seasons april 2012
Ok het is lente en je zult hem wellicht wat vaker uitlaten, maar dat hoeft niet te betekenen dat diegenen die een fijne openhaard hebben hun schouw niet hoeven te decoreren. Ook tijdens de lente zijn er namelijk zoveel mogelijkheden met een openhaard! Met vazen of vaasjes, kandelaren, fotolijstjes, bijzondere objecten (denk aan kleine doosjes of beeldjes, maar ook steentjes opgeduikeld tijdens een verre reis).
Lijsten, borden, klokken en spiegels doen het ook erg goed! Bijna onmisbaar zou je kunnen stellen.
Ik verbaas me er altijd over dat er zoveel mogelijkheden zijn die ook echt leuk en stylish zijn.
Hier een paar voorbeelden van ‘ gestylde’ schouwen die mijn styling-neusje prikkelen!

Beeld 1 spreekt mij aan omdat het zo simpel is. Het straalt rust en symmetrie uit. Een spiegel, 2 vazen, 2 orchideeën, een letter en wat foto’s op een houdertje. Zachte kleuren, de vazen zijn een tint donkerder dan de muurkleur en blenden zo mooi in de omgeving. Een schouw welke perfect past in een klassiek interieur maar ook in een licht romantisch en misschien zelfs vintage interieur.

Beeld 2 is een heerlijk voorbeeld van landelijk, warm, rommelig en toch over nagedacht. Een schouw voor verzamelaars, een gezellige schouw. Eentje die je in van die heerlijke Engelse landhuizen tegenkomt of cottages.

Beeld 3, een schouw uit Frankrijk? Het platteland? Jup! Gaaf toch? Boekjes, beeldjes, fotolijst, stenen, een verzameling van accessoires, maar die perfect bij elkaar passen op deze oude stenen haard. Je voelt als het ware de wind door de ramen langs je huid strijken, de Franse zomerwind, je hoort het gras geaaid worden door de wind. Zo’n gevoel geeft deze schouw mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten